Novo Zanimljivosti

ODMAH PRETRESITE NOVČANIK I CIJELU KUĆU, imate li ove kovanice? DONIJET ĆE VAM BOGATSTVO, evo koliko vrijede danas

Možda neko od vas ima monete u vrijednosti od dva eura, koje danas vrijede dosta više od svoje minimalne vrijednosti.

One su u opticaju puštene u određenom tiražu i bile su posvećene nekom dešavanju ili je moguće da je u procesu izrade došlo do neke greške. Pogledajte sada spisak i monete koje imate, pa vam se možda posreći da nađete bar neku od njih.

2 eura Njemačke
Ove kovanice, koje su puštene u opticaj 2008. godine sadrže grešku, 15 zemalja koje su u sastavu Evropske unije, peikazane su bez granica, bilo je ukupno 30 hiljada primjeraka, a vrlo su tražene među kolekcionarima.

2 eura Vatikana
Ova kovanica je ouštena u opticaj 2004. godine povodom 75 godina od osnivanja Vatikana. Bilo ih je pušteno 85 hiljada primjeraka, a po riječima kolekcionara njihova vrijednost je oko stotinu eura.

2 eura Finske
Moneta koja je puštena u opticaj 2004. godine u čast proširenja Evropske unije. Ovi primjerci vrijede oko 60 eura, a ovako niska vrijednost je uslovljena prilično velikim tiražom, dok ih je u opticaju bilo više od milion.

2 eura u čast Grejs Keli
Ova kovanica je puštena u opticaj 2007. godine i vrijedi od 600 do hiljade eura. Tiraž je bio svega dvadeset hiljada.

2 eura San Marina
Nezaboravna moneta, koja je puštena 2005. godine. Tiraž je bio 130 hiljada primjeraka i svaka vrijedi oko 120 eura.

1 cent Italije
Kovanica vrijednosti od jednog centa, puštena je prije 15 godina u opticaj u Italiji, a danas vrijedi šest hiljada eura, što je to tako? Ove kovanice, iz 2002. godine istih su dimanzija kao i kovanice od dva centa.