Novo

OD NOVE GODINE DOLAZI DO VELIKIH POSKUPLJENJA – Sve ono što ste dobili od države, SADA IMA DA DESET PUTA VIŠE VRATITE – Jaja padaju, imat ćete jedva za prženice

Svake godine, u decembru se sumiraju rezultati i prave planovi za novu godinu ali nekako zbog euforije i prazničnog raspoloženja ne razmišlja se previše o novcu .

Nakon proslave, obično kažu da je januar najdući mjesec i da tada imamo najmanje novca jer se prilično potroši za novogodišnje slavlje i božićne praznike.

A onda, kao normalno u januaru se provuku neka poskupljenja kao da je to nešto najnormalnije.

Izgleda da nas to neće obići ni ovog januara, bez obzira što je ova godina bila izuzetno teška zbog pandemije i zatvaranja firmi, zbog skraćenog radnog vremena ili otkaza. A plate ionako nisu bile velike, penzije pogotovo mada su najavljivana povećanja penzija do toga nije došlo, a kako izgleda i neće.

Za prosječnog građanina i penzionera ionako je bilo teško izaći na kraj sa cijenama a sad dolazi i novo poskupljenje.

Svi se nadamo da će Nova 2021. Biti godina bez virusa, kada će se život početi vraćati u normalu ali najprije ćemo malo više plaćati gorivo a onda i cigarete. Poznato je onda da sa povećanjem cijena goriva počnu poskupljivati i drugi proizvodi i usluge a već se spominje povećanje cijena vode, TV pretplate kao i veći porez na imovinu.

Prema izvještajima nekih medija, do ovih poskupljenja dolazi zbog izmjene zakona o povećanju taksi i akciza na pojedine proizvode, a sada slijede nove izmjene koje se tiču vrijednosti kvadrata svake nekretnine.

A što se tiče goriva očekuje se da će ono biti skuplje za 4 dinara po litru, poskupljenje cigareta se očekuje za 10 dinara po pakovanju, i to će očigledno postati praksa u naredne četiri godine.

Mjesečna pretplata za TV će poskupljati za 35 dinara, koliko će voda pšoskupjeti još se ne zna a sve su pretpostavke da će doći i do poskupljenje struje i grijanja, a sve će na kraju da dovede do poskupljenja osnovnih živornih namirnica, izuzev jaja čija će cijena blago pasti.