Savjeti

Očistite PRLJAVE FUGE bez imalo NAPORA: Ovu smjesu svi koriste, ZA PAR MINUTA GOTOVO

Naša kupatila su mjesta koje jako često koristimo, svakodnevna tuširanja i kupanja, pa ako još ima više članova porodice onda se to još povećava.

Svi znamo da je potrebno u kupatilu imati dobru ventilaciju i još bolje imati prozor koji će doprinijeti da se prozrači kupatilo ali i da se ispusti dodatna vlaga iz kupatila. Naime, pri tuširanju i kupanju dolazi do isparavanja tople vode, na pločicama se stvara sloj pare i vlage koja opet na fugama pločica i na ivicama spojeva stvara prljavštinu koja se može pretvoriti u buđ i ne izgleda nimalo privlačno.

Prije nego se dohvatite skupih sredstva koja imaju ijako jakih hemijskih sastojaka koje onda udišete, probajte ovo jednostavno sredstvo koje možete možete lako pripremiti sami kod kuće i tako očistiti fuge i pločice.

Za smjesu su vam potrebni sljedeći sastojci:
– litar i po vode ili kao mjera se može koristiti čaša, znači sedam čaša vode
– pola čaše sode bikabrone
– jedna kesica limuntosa ili trećina čaše soka od limuna
– na dnu čaše ili jedna četvrtina čaše alkoholnog sirćeta

Priprema smjese ide tako što se u vodu doda soda bikarbonai izmiješa, u to se dodaje limuntos pa onda polahko alkoholno sirće koje će izazvati hemijsku reakciju . Sačekati kratko da se reakcija smiri pa onda pomoću jedne četkice ili spužve nanesite dobivenu smjesu na fuge između pločica, protrljajte i bićete iznenađeni kako nestaje prjavština a fuge postaju ponovo kao nove. Možete nanijeti smjesu i na pločice i istrljati, potom samo saprati vodom i bićete zadivljeni izgledom i sjajem pločica. Naravno ,ovaj postupak se može ponavljati koliko god puta želite a uz to ne morate trošiti dodatna sredstva.