Novo

OBUSTAVLJA SE NASTAVA U ČITAVOJ ZEMLJI- Ovo Su NAJNOVIJE INFORMACIJE: Oglasio Se I KRIZNI ŠTAB

Zbog sve većeg broja inficiranih koronavirusom, kako izvještavaju mnogi mediji u Bosni i Hercegovini, ova zemlja sada ozbiljno razmišlja o ponovnoj obustavi nastave, barem tako misli federalni entitet.

Izvor blizak kriznom štabu navodi da se o tom pitanju još pregovara. Sasvim je sigurno da bi se po pitanju mjera zaštite mogle donijeti neke radikalne odluke, jer se broj inficiranih u Federaciji BiH svakim danom povećava. Tom se prigodom medijima obratio i zamjenik ministra zdravstva Goran Čerkez, rekavši da se na sastanku razgovaralo o obustavi nastave, a rekao je i sljedeće:

“Pružamo okvirne mjere, a te mjere su otprilike situacija koja nam je prenesena iz ministarstva u kantonima. Mogli bismo spram toga procijeniti da je situacija trenutno pod kontrolom. Još uvijek nemamo škole koje drmaju sistem koje možda imaju desetkovano osoblje, one su za sada spremne za sve varijante internetske nastave. Ako se situacija pogorša, sigurno je da će se vratiti na mrežno podučavanje. To se za sada odnosi samo na osnovne škole.”

Ako se prisjetimo, situacija s brojem inficiranih u Federaciji svakim se danom pogoršava, a iako se to na neki način očekivalo, epidemiolozi još uvijek nisu očekivali da će biti tako ubrzanim tempom. Isto je u čitavoj regiji, a očito je da se situacija u Srbiji svakim danom pogoršava, pa se vrlo često sada čuju riječi poput policijskog sata i zabrane kretanja.

Bosna i Hercegovina i Slovenija, kao i Hrvatska, posljednjih dana ruše apsolutno sve rekorde po broju inficiranih. U posljednja dva dana Bosna i Hercegovina ima čak više od 600 zaraženih, dok je u Sloveniji situacija još gora, a statistika u posljednja dva dana pokazuje da u ovoj državi ima preko 700 inficiranih, što prijeti ponovnim proglašenjem epidemije u ovoj zemlji.