Novo

Novinar “koji viče na žene” brutalno napao doktoricu Kisić: Evo šta mu je Vučić poručio

Situacija s cijelom ovom pandemijom koronavirusa iz dana u dan pogoršava se širom svijeta, a mnoge zemlje bilježe rekordan broj zaraženih ljudi.

Ponovo se uvode ograničenja i svi se boje onoga što nas očekuje idući mjesec kada se predviđa da bi to mogao biti vrhunac ovog trećeg vrhunca, koji eksperti počinju nazivati ​​velikim udarom.

Hoće li moći reagirati zdravstveni sistem ako se bolnički kapaciteti popune, niko ne može predvidjeti, a ljude se neprestano upozorava da poštuju usvojene mjere. I dalje se uporno insistira na tome da je nošenje maski i fizička udaljenost naša apsolutno jedina zaštita jer učinkovito rješenje u vidu vakcine još nije pronađeno, a čak i kad se napravi, trebat će puno vremena da se proizvede u dovoljnim količinama.

Što se tiče regije, Srbija ima za sada najpovoljniju epidemiološku situaciju, a krizni štab neprestano prati broj inficiranih i po potrebi donosi nove mjere. Na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovala dr. Darija Kisić Tepavčević, verbalno ju je tamo napao novinar Davor Lukač, koji je zbog njenih riječi o novim mjerama i kaznama ukoliko se ne poštuju rekao da je situacija s kriznim štabom ista kao na Golom ostrvu, sada postoje kazne, pa onda nema kazni.

Inače, ovo nije prvi put da se novinar Foneta tako ponaša na konferencijama za novinare, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svojedobno ga je nazvao onim koji viče na žene i napada ih zbog nepristojnog ponašanja. Poslije ovih Vučićevih riječi Davor Lukač napustio je Palaču pravde u Srbiji, gdje je održana konferencija.