Zdravlje

Nosite li JEDNE GAĆE CELI DAN? Evo šta se dešava vašem organizmu, OVO morate znati!

Danas brzo živimo,danas brzo rješavamo svoje poslove, jedemo na brzinu i većinu ostalih poslova u našim životima radimo nekako samo da odradimo. Tako je i sa higijenom tijela. Naravno, ne kod svih ali kod velikog broja ljudi.

A higijena je jako važna. Ne samo umivanje i pranje nego i odjeća, njena čistoća ali i kvalitet materijala od kojeg je napravljena.

Danas govorimo o donjem vešu koji nam je svima potreban i svi ga koristimo, jako je bitan za sve osobe, a opet se neki tako nemarno odnose prema tome.

Naročito je važno mijenjati unutrašnji veš veoma često a ne kao neki neki koji ga ne mijenjaju i po par dana.

Ono što naši ljudi često prave grešku je i kupovina svakakvog unutrašnjeg veša. Bez da reklamiramo ili pravimo negativne komentare na  neke proizvode ipak treba naglasiti da se i pri kupovini običnih gaća treba povesti računa.

O čemu prvenstveno? Pa o materijalu od kojeg su napravljene, najbolje je kupovati i nositi pamučne gaćice jer dolazi i do znojenja, do ispuštanja sekreta i slično pa se u kombinaciji sa drugim vrstama materijala može još više razviti bakterija.

Uzmite samo za primjer ljeto i dan kada se nikako ne raskomotite, koliko se tada samo skupi znoja na vašim preponama?

Mada i muškarci treba da vode računa o ovome ipak kod žena izbor loših i nekvalitetnih materijala može da dovede do raznih infekcija, a koja dalje može dovesti do jako velikih problema sa intimnim zdravljem jedne žene.

A mnogi ljekari pak preporučuju i da se, naročito u ljetnom period spava noću bez donjeg veša.

Jeste li to ikada probali?