Novo

NISU MOGLI DA PRIHVATE PRITISAK! Ovo su zaboravljeni pobednici muzičkih takmičenja, neki su napustili Srbiju, a on je zamrzeo estradu zbog skandala

Prvo muzičko takmičenje u Srbiji se održalo sad već davne 1998. godine pod nazivom 3K dur, na kojem su nastupali mnogi danas afirmisani pjevači.

Ipak, bilo je i onih koji nisu uspjeli da nađu svoje mjesto pod estradnim nebom, uprkos cijelom talentu. Veliki broj takmičenja je održan u naredne dvije decenij, ali mnogi pobjednicu su pali u zaborav, te njihova imena današnje generacije skoro i da ne znaju. Jedni nisu mogli da iznesu sav teret koji popularnost nosi, te su vrlo brzo napustili svjetla reflektora, drugi su promijenili zanimanja, a oni treći su odlučili da napuste zamlju i presele se na skroz drugi kontinent.

Pobjednica “Prvog glasa Srbije” Mirna Radulović je vokalnim sposobnostim oduševila na takmičenju, Srbiju je predstavljala na Evroviziji sa svojim kolegicama Sarom Jovanović i Nevenom Božović, a onda se u porpunosti povukla iz javnosti. Poslije toga, Mirna se doslovno prepolovila, te svoje fotografije često objavljuje na društvenim mrežama.

Nastavila je samostalno da se bavi muzikom, nastupa po Beogradu i Srbiji zajedno sa svojim bendom, ali u medijima je više nikako nema. Ona je poslije takmičenja podnijela tužbu protiv produkcije Prvog glasa Srbije jer je smatrala da je ugovorom koji je potpisala sa produkcijom oštećena, tačnije da nije dobila adekvatnu medijsku promociju i album.

U muzičkom takmičenju Idol 2004. godine je pobjedu odnijela Cveta Majtanović koja je munjevitom brzinom osvojila srca velikog broja publike. Imala je samo 18 godina, dolatila je iz Novog Sada, a po završetku takičenja snimila je pjesmu Nisam ista ko prije, koja je bila popularna među omladinom, a poslije toga se skroz povukla sa domaće scene.

Ostatak čitajte OVDJE.