Novo

NIKO NE ZNA DA JE ON BIO OTAC MIRJANE KARANOVIĆ: Svi ćete ostati FRAPIRANI – ŠOK!

Mirjana Karanović je poznata srpska glumica koja je rođena 28 januara 1957 godine u Beogradu gde i živi. Ona je svoju prvu ulogu ostvarila 1980 godine u filmu Petrijin venac koji govori o tragičnom životu nepismene seljanke, njenim nadama, ljubavi i razočarenjima. Ona je bila također i nastavnica matematike u filmu Majstori, majstor 1981 godine je glumila u filmovima Bila jednom ljubav jedna i Pad Italije.

Glumici su 1982 godine dodeljene i uloge filmovima a „Kazivanje“, „Dvije polovine srca“ i „Beograd nekad i sad“ za koji su scenario pisali Branislav Nušić i Matija Bećković. 1984. godine je imala sporedne uloge u kultnom filmu „Kamiondžije opet voze“ i „Bele udovice“. Zatim je 1985 godine ostvarila jednu od najvažnijih uloga u svojoj karijeri koja joj je donela svetsku slavu, a bila je majka Senija Sena Zolj u filmu Emira Kusturice „Otac na službenom putu“. Takođe je imala sporednu ulogu stoperke u filmu „Život je lep“.

Ona je od 1988 do 2001 godine bila član Jugoslovenskog dramskog pozorišta a neke od prestava u kojima je ona igrala su bile: „Rođeni u YU“, „Fedrina ljubav“, „Hamlet“, „Gospođa ministarka“, „Bure baruta“, „Drama o Mirjani i ovima oko nje“, itd.

Također, 2001 goden je postala vanredni a šest godina kasnije redovni profesor na predmetu Gluma na Akademiji umetnosti u Beogradu, prvi put je dekan 2001 godine do 2003 godine a drugi put od 2009 godine. Jedan od njenih učenika je bio Nenad Okanović koji je poznatiji kao sin Dragan, i njena učenica je Teodora Viktorović koja je u mesecu martu 2015 godine na spavanu ubila majku i babu. Mirjana je rekla da je život od Teodore napravio monstruma jer je rasla pored oca koji je bio alkoholičar i bezosećajne majke.