Zanimljivosti

Nije Znao Šta Mu Se Desilo- DJEČAK BIO POSPAN, PA GA ODVELI KOD LJEKARA: Nisu Mogli Da Vjeruju Šta Vide Na Skeneru, Čudo Da Je Živ! (FOTO)

Ponekad nas određeni medicinski slučajevi kad se čuje za njih zaista prosto ostave u velikom čudu i šoku, a često ne možemo vjerovati da je takvo nešto zapravo moguće da se desi, i pitamo se kako su neki ljudi uopće živi kad razumijemo šta im se dogodilo. 


Tako su sada liječnici iz Jeruzalema ostali u totalnom šoku i nevjerici kada im je došao jedan dječak i čiji su se roditelji brinuli jer je dječak stalno spavao, pa su shvatili da nešto nije u redu sa njim.

Roditelji su s dječakom iz Palestine stigli u medicinski centar Hadasah. Liječnici su ga odmah pregledali, a tokom pregleda otkrili su mu jednu vrlo malu ranu i krv u glavi. Zbog toga su snimili dječakovu glavu pa su ga poslali u skener i nakon toga ostavili su je u velikom čudu jer je skener pokazao da dječak ima bukvalno metak u svojoj glavi. Metak je, naime, prošao kroz lubanju i zaustavio se u dječakovom mozgu. Neurohirurg Guy Elor, koji je operativnim putem izvadio metak iz dječakove glave, rekao je da roditelji nisu znali da je njihov sin uopšte bio pogođen.

Kako je kazao ovaj neurohirurg, dječakova majka objasnila je da se njezin sin igrao s njegovim prijateljima i da se tada nešto vjerovatno dogodilo, kao da je nešto tada palo na njega, i da je od tada on stalno pospan, da nerazumno priča i da nema koncentracije, ali jedno je sigurno, dječak je kad došao u bolnicu imao veliku ranu na glavi. Sumnja se da je dječak slučajno pogođen za vrijeme proslave Eid al-Adha, a liječnik je kazao i ovo: “Da je metak otišao u drugom smjeru, mogao bi nanijeti puno više štete i značajna neurološka oštećenja. Ovako je dječak imao dosta sreće.”, kazao je liječnik dodajući da je dječak sada dobro i da se oporavlja i razgovara sa svojom porodicom.