Zanimljivosti

Nije znala: Devojka (18) došla u bolnicu zbog bolova u leđima, otišla u toalet i porodila se “Nisam ni znala da sam trudna, kako se to moglo desiti?”

Obično se kaže da je trudnoća “drugo stanje”, s pravom jer se u tijelu sve mijenja, hormone upravljaju osjećajima i funkcionisanjem tijela. Zato je više nego čudna priča koja slijedi.

Dion Seaborne (18) radi u Burger Kingu, stalno je na nogama i u pokretu sa posluživanjem mušterija. Zato je svoje bolove u leđima pripisivala svom random mjestu i stalnom hodanju . Ali kada su se bolovi pogoršali i postali prejaki otišla je u bolnicu i požalila se na leđa. Morala je ići sama jer su sada smanjeni ulasci, posjete i pratnje u bolnice i ambulante.

Pregledao je doktor opće prakse, obavili su osnovnu anamnezu, izvadili krv, izmjerili temperature i rekli da sačeka malo da joj urade snimak leđa i druge pretrage. U pauzi, dok je čekala otišla je do toaleta i u tom trenutku je bol postao skroz intenzivan da ju je skoro paralisao dok je sjedila na wc šolji. I, eto čuda-porodila se. Nakon prvog šoka, počela je vikati iz sveg glasa kako bi je čule medicinske sestre jer je njena kćerka bila u WC šolji.

“Sestre su je izvukle i odnijele brzo da ju okupaju i pregledaju. Mene su odveli u porodilište i obradili kako je trebalo. A onda su mi je donijeli i prvi puta sam je uzela u naručje u rodilištu. Bilo je to prosto zastrašujuće. Nikad u životu nisam se toliko bojala, sve je bilo šokantno za mene. Nisam ni znala da sam trudna, šta je moglo to da izazove?” – otkrila je.

Kada je malo došla sebi, Dion je nazvala svog partnera, Calluma Morrisa (18), I saopštila mu da je postao otac. Naravno, I on je bio u šoku, ali se brzo spremio i došao u bolnicu s odjećom za nju te spreman da upozna svoju novorođenu kćer.

Kako onda djevojka nije primijetila ii osjetila da je u drugom stanju?

Dion kaže “Sve vrijeme sam imala redovne menstruacije pa mi nije palo na pamet da bih mogla biti trudna. Osim toga, osjećala sam se potpuno normalno. Nisam imala nikakve čudne prohtjeve za hranom, nije bilo promjena na tijelu, nisam se udebljala, čak su mi govorili I da sam smršala” – ispričala je.

Kako nije znala da je trudna, Dion je tokom trudnoće radila i neke stvari koje nije smjela, ali, na sreću, ništa nije utjecalo na razvoj njezine kćeri. Mala Lili-May se rodila sasvim zdrava, a sada se zajedno s svojim mladim roditeljima navikava na novi život.