Zdravlje

NIJE VAŽNO SAMO ŠTA JEDETE, VEĆ I ŠTA PIJETE: Ova 3 napitka mogu vam pomoći da se riješite neželjenih kilograma!

Započeti dan čašom vode s limunom gotovo je ritualno iskustvo za ogroman broj ljudi koji pokušavaju smršati

Međutim, loša vijest je da vas voda čarobno neće riješiti suvišnih kilograma. Nijedno vam piće neće pomoći da smršavite samostalno. Međutim, postoje neka pića koja u kombinaciji sa zdravim načinom života mogu ubrzati proces gubitka suvišnih kilograma, a za početak isprobajte ova tri pića.

Kafa

Istraživanja su pokazala da vas konzumiranje kafe prije treniranja može potaknuti na duže i intenzivnije treniranje, što znači da ćete u tom slučaju sagorjeti više kalorija. Međutim, da bi trik s kafom uspio, morate piti čistu crnu kafu u koju možete dodati sasvim malo stevije, jer bi dodavanje mlijeka ili šećera ipak poništilo sve učinke vašeg intenzivnijeg vježbanja.

Obična hladna voda

Zamijenite limun šakom leda, jer hladna pića uvijek potiču vaše tijelo da troši više energije kako bi održalo normalnu tjelesnu temperaturu. To znači da, recimo, dvije litre hladne vode dnevno mogu pomoći tijelu da sagorije dodatnih 100 kalorija. Činite to svaki dan i za godinu dana možete izgubiti do 4,5 kilograma.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ne samo da ne sadrži mnogo kalorija, već vam može također pomoći u sagorijevanju masti i gubitku viška kilograma. Pripremite svježi i ukusni zeleni čaj bez ikakvih dodataka, a izbjegavajte kupljene jer sadrže u sebi manje antioksidansa. Također, izbjegavajte dodatke zelenom čaju koji se mogu kupiti na tržnicama, a koji sadrže nezdrave doze sastojaka ekstrahiranih iz ovog čaja.