Savjeti

NEĆETE VEROVATI ZBOG ČEGA SE KVARI KISELI KUPUS: Ovo OBAVEZNO morate da PROVERITE ili će VAM PROPASTI

Napokon je došla i najolja sezona za sve one koji vole itekako kiseli kupus kojeg sada ima apsolutno na sve strane. Ljudi ga masovno koriste kao salatu ali i za pripremu podvarka i ostalih jela koja iuključuju kiseli kupus. Jednostavno je jako ukusan ali je pomalo i težak za želudac kada ga se previše pojede pa je savet nutricionista da se ipak malo pripazi sa njegovom konzumacijom.

Također može biti i više nego štetan kada je u pitanju njegova konzumacija jer tek kada se kupi ili izvadi iz bureta zna da bude i više nego slan pa je preporuuka da se bar jednom ispere pre same konzumacije pošto puno soli itekako smeta bubrezima. Međutim jako malo njemu trea da se u ovako varljivim vremenima pokvari. Onda vam zna celo bure da propadne a uložili ste jako puno truda u njegovu pripremu Kako to zapravo da sprečite? Jako jednostavno jer ako ostanete sa nama do samog kraja dobićete odgovor i jako lep savet na sve ovo.

Znači pri samo kiseljenju lavice ne smeju da se pritiskaju, ali ni da budu suviše labavo spakovane jednostavno se mora postići neki srednji alans ali to ipak dolazi sa godinama iskustva. Jako je bitno da otvor na glavvici u koju ide sol ude okrenuta prema gore. Jako je bitno menjati vodu u njemu zbog jako varljivih temperatura jer čim se počne osećati izmenjen miris, počinje pretakanje vode i ono se obavlja svaki dan. Kada se dovoljno ukiseli dodati vinobran i pratiti uputstvo koje se nalazi na samoj kesici od njega.