Ova slika može na prvi pogled da se čini kao da je na društvenim mrežama pravi hit.

To je slika koja je kod mnogih ljudi na mreži privukla pažnju, naročito jer je skoro nemoguće na njemu uočiti leoparda. Postavlja se pitanje o čemu je zapravo riječ.

Riječ je tome da se usredotoči pogled na to da u sekundi pronađete leoparda u sekundi. Reći ćemo vam odmah da to uopšte nije lak zadatak, a ubijedit ćemo vas u nekoliko slika koje ostavljamo u prilogu. Pogledajte sliku i dobro se fokusirajte, a onda nam odgovorite da li ste odmah mogli da uočite maskiranog leoparda.

Ukoliko u tome pak niste uspjeli..preostaje vam samo da još jednom pogledate i vidite da li biste mogli da uspijete u tome. Ne želimo da vam otkrijemo cijelo rješenje, pa dajte sve od sebe. Potražite pomoć prijatelja i proslijedite im sliku, pa provjerite da li su oni u stanju odmah da ga uoče.

Kao što se može vidjeti, na slici je leopard označen crvenim krugom, a kad ga ovako gledate, to se i ne čini tako teškim. Nadamo se da će vam se svidjeti ova zagonetka i da ćete nastaviti da nas pratite zato što ćete razviti tako svoj um i sposobnost posmatranja.

Preporučujemo
Loading..