Zanimljivosti

Naterala je dečka DA SE UBIJE jednom SMS porukom, njeno suđenje je bilo najgledanije u Americi – EVO kako je to uspela

Kako u kratkom period postati poznat? Izumiti nešto, objaviti na društvenim mrežama neku priču ili fotografiju, ili pak uraditi nešto daleko gore.

Tako je djevojka po imenu Mišel Karter za veoma kratko vrijeme postala veoma poznata ličnost u Sjedinjenim Američkim Državama ali ne po nečemu dobrom.  Njeno ime je dospjelo u javnost jer je okrivljena za ubistvo iz nehata jer je uticala na samoubitstvo jednog mladića i to na veoma neobičan način.

Beživorno tijelo Konrada Roja pronađeno je u autu u garaži, policija je počela istragu i prečešljala sve okolnosti koje su mogle dovesti do smrti mladića. Pretresom ličnih stvari i na osnovu lijekova uspjeli su zaključiti da je mladić bolovao od kliničke depresije i imao je i drugih psihičkih problema. Pregledom mobitela koji je Konrad koristio zaključili su da se dopisivao, i to veoma aktivno, sa nekom djevojkom i zadnje poruke su bile od nje.

Iz dopisivanja se moglo vidjeti da je ta čudna veza trajala pune dvije godine i u tom periodu su razmijenili na desetine hiljada poruka a samo su se pet puta sreli uživo. Saznalo se da je mladić i ranije imao suicidnih misli a iz poruka se moglo zaključiti da je nagovarao i djevojku da zajedno počine samoubistvo i da budu savremeni Romeo i Julija. Ona je Konradu rekla da pristaje na njegov plan a nakon što mu je poslala poruku koja je glasila “Sad ili nikad”, on je otišao u garažu, sjeo u auto, upalio ga i ugušio se u ispušnim plinovima.

Advokat osuđene je pokušao na sudu da je predstavi kao osobu koja ima psihičkih problema ali su poruke koje je slala svojoj prijateljici bile protiv nje. U prepisci sa njom napisala je između ostalog da se nada da će se Konrad napokon ubiti. Porota je, nakon svega saslušanog, zaključila da se radi o osobi koja nije sposobna za empatiju i koja je to uradila s predumišljajem te je osuđena na 15 mjeseci zatvora.