Sa porastom korištenja online trgovina kao što su Ebay, AliExpress, Wish te mnogobrojne druge, pošte širom svijeta su zakrcane mnogobrojnim paketima tako da nije čudo da se povremeno desi neka greška u sistemu.

Često neke stvari kasne sa dostavom ili se nikako ne dostave što je naravno uvijek rizik sa dostavama iz zemalja Istočne Azije, ali nekada se zna i desiti da nam dostave pogrešan paket. U nastavku pogledajte upravo takav jedan slučaj koji se desio u Austriji jednom bračnom paru.

Naime bračni par koji je tražio da njihovo ime bude sakriveno poručio je sa Interneta dva komada odjeće, a kada je poštar došao na njihova vrata, paket im je izgledao veoma čudno. Paket je bio preogroman i pretežak za samo dva odjevna artikla, a ono što su oni odmah pomislili jeste da su možda stavili ogromnu količinu zaštitnog materijala. Na pobliži pregled vidjeli su da nije to nikakav zaštitni materijal i paket su odmah odnijeli u policiju.

Kada su došli u policiju oni su zahtijevali da se njihovo ime nigdje ne spominje kako niko ne bi saznao da je paket otišao baš njima, i da eventualno namijenjeni primalac pokuša pronaći ih misleći da je paket još uvijek kod njih. Paket koji su oni dobili je bio otprilike u vrijednosti od pola miliona eura, a sadržaj paketa je bilo gotovo 25.000 ekstazi tabletica.

Policija je veoma brzo našla kome je paket stvarno trebao biti dostavljen i ko je poslao paket. Te osobe su odmah uhapšene i dovedene na strogo ispitivanje, a u pritvoru će dočekati svoje suđenje i finalnu kaznu. Ukoliko se i vi nađete u sličnoj situaciji policija savjetuje da vas novac i sama vrijednost ne povuče već da je prava stvar koju trebate uraditi jeste prijaviti policiji.

Izvor: Magazindan

Preporučujemo