Novo Savjeti

NAPRAVITE SAME ULJE ZA SUNČANJE: Svi će vam zavidjeti na boji ovo ljeto, SASTOJCI SU JEDNOSTAVNI – TREBA VAM SAMO OVO!

U ovom članku predstavit ćemo vam konkretne savjete na koji način da brzo pocrnite.

Sunčanje ne zahtjeva neki poseban recept, iako eć vam se sam proces pomalo činiti kao proces pečenja. Čak i hrana, usljed izlaganja visokoj temperturi poslije određenog perioda potamni, ali baš kao i kod hrane, morate da vodite računa da ne izgorite.

Nađite neko mjesto za sunčanje, i iako vam je prva asocijavija za sunčanje plaža ili prostor oko bazena, činjenica je da blizina bode nije potrebna kako biste dobili dobar ten, nego je ona tu da bi vam pružila neophodno osvježenje. S druge strane, ono što vam treba je sunce i možete se podjednako dobro sunčati na svojoj terasi, u bašti ili bilo kojem mjestu pod suncem.

Ne tuširajte se prije samog sunčanje. Naša koža posjeduje prirodna ulja koja pomažu proces tamnjenja. Proizvdi sa kojim se tuširamo često znaju isušiti kožu, a ona ipak bolje prima boju kada je masna ili hidrirana.

Mijenjajte svoj položaj. Ako ste stalno okrenuti licem prema Suncu, nećte ravnomjerno pocrniti. Savršen ten je ravnomjerno raspoređen, pa mijenjajte položaj na svakih 15 do 30 minuta.

Zaštitite svoje oči. Zatvorite ih, prekrijte ih šeširom ili uz pomoć komadića vate. I naočale su dobra opcija, ali budite pažljivi da ne završite sa smješnom bijelom sjenkom na vašem licu. Sunčajte se na u vodi tako šo ćete leći na plutajući dušek i iskoristite prednosti reflektujuće površine vode.

Ako vam je cilj da brzo uhvatite boju, ovo je prava stvar, ali ipak nije poželjno da ovako provedete cijeli dan, ma kako blizak dodir sa vodom djelovao osvježavajučer, jer lako se pocrni ali i izgori.

Ostatak čitajte OVDJE.