Zanimljivosti

Napali je jer debelo naplaćuje satnicu da čuva unuka: “Ne smatram da sam pohlepna, mora se od nečega živeti. Posao je posao. Ponekad dam i popust kad se ne umorim”

Desi se nešto, sazna par ljudi i gotovo ali danas, kada se nešto dogodi, odmah sae objavljuje na druđtvenim mrežama pa onad ljudi, u jednim dijelovima planete znaju šta je uradio neko na drugom kraju svijeta.

A ima stvarno interesantnih priča, onih neobičnih ali i onih običnih životnih koje bi mogle biti price svakog od nas.

Tako je nedavno kružila jedna priča o jednoj baki iz Australije koja se našla u žiži društvenih mreža jer je tražila novac za čuvanje unuka.

Baka ima unuka, kćerkinog sina, kojeg kćerka nije htjela, u prvi mah, dati u obdanište gdje bi boravio dok je ona na poslu. Pitala je majku da joj čuva dijete i ova je pristala ali pod uslovom da joj kćerka plati 25 dolara po satu.

Kći joj je rekla da može platiti oko 15 dolara na sat, ali njena majka nije pristala, čak se i naljutila jer joj je ponudila tako malo novca.

U svoju odbranu baka je nacela: ”Ja radim od kuće neke poslove, pa ako budem čuvala dijete neću moći raditi a to znači ni zaraditi pa ću biti na gubitku. Ja neupravljam obdaništem, zato mi je potreban novac koji će mi nadomjesti plaću koju ću izgubiti jer nekoliko dana u sedmici neću raditi svoj posao. Uostalom, to je posao. Ja nisam pohlepna, ali od nečega se mora živjeti. Nekada, ako se ne umorim previše možda i popust uračunam. Ne vidim tu ništa loše.” – napisala je baka na društvenim mrežama.

Naravno, komentari su bili brojni. Neki su joj prebacili da ona u stvari ne želi dijete kod sebe pa je zato tražila tako veliku sumu. Drugi su pak komentarisali da tu cijenu traže i profesionalne dadilje koje su osposobljene za posao čuvanja djece. Ali bilo je i onih koji su našli opravdanje za baku pa su joj dali podršku jer “zašto bi radila besplatno”