Novo Showbizz

Nakon snimka na kom Sadik Hasanović peva o mržnji SRBA i Oriću, oglasio se “Grand”: Evo šta poručuju

Nedavno je cijelim internetom počeo da kruži snimak na kojem finalista Zvezda Granda Sadik Hasanović pjeva nacionalističke pjesme o kla nju Srba, kao i fotografija na kojoj on i njegov otac poziraju sa Naserom Orićem.

Javnost je zbog ovog svega burno reagovala, a sada se zvaničnim saopštenjem oglasila i produkcija Grand.

-Muzički talent šou “Zvezde Granda” punih 17 godina, koliko i traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne djeli po naciji, vjeri ili boji kože, ne dijeli nas ni po čemu. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pjevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvijezdu. Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo su biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i potrebnih za samo takmičenje – piše u saopštenju.

-Napominjemo da je kroz “Zvezde Granda” do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost ili bilo čega drugo. Ali, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i vjersku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo da tolerišemo, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti, smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenih u vrijeme kada je bio maloljetan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – zaključio je “Grand” u svom saopštenju.