Novo Vijesti

NAJNOVIJA VEST! – VELIKA PUCNJAVA, ima mrtvih i ranjenih! Prestonica u krvi, šiba na sve strane! (FOTO)

Već smo navikli da nam sa svih strana neprestano pristižu samo loše vijesti o nekim prirodnim katastrofama ali i o nesrećama i ubistvima za koje je glavni krivac čovjek. Zbog pandemije korona virusa sa kojom se borimo godinu i po dana svi smo pod stresom i potrebna je samo jedna sitnica da neko eksplodira.

Vrlo često se i na Balkanu u posljednje vrijeme dešavaju ubistva i samoubistva i stručnjaci smatraju da je sve to danak situaciji i vremenu u kojem danas živimo. Stravična vijest nam danas stiže iz Amerike u kojoj su masovne pucnjave na žalost skoro postale normalna stvar jer je skoro svaki stanovnik naoružan do zuba na šta imaju pravo po ustavu.

Više puta se desilo naime da pojedini poremećeni likovi ubijaju djecu u vrtićima i školama a ni obračuni uličnih bandi nisu rijetki pri čemu stradaju i nevini ljudi koji se slučajno tu zateknu. Ni policija u Americi nije nedužna kada su ubistva u pitanju i još uvijek je aktuelan pokret Crni životi su važni a nakon što je policajac usmrtio Džordža Flojda, afromamerikanca tako što mu je koljenom pritiskao vrat skoro deset minuta.

Jučer se u jednom od najvećih američkih gradova Čikagu, desilo krvoproliće u kojem je kako se saznaje jedna osoba izgubila život dok ih je najmanje devet ranjeno. Sve se desilo jučer u popodnevnim satima kada su grupi muškaraca koja je stojala na ulici prišla dva naoružana napadača i otovrila vatru. Žena koja je poginula je bila stara 29 godina i slučajno se našla na poprištu.