Novo Vijesti

NAJNOVIJA VEST: PR0GLAŠEN0 VANREDN0 STANJE! – Pukle dve brane, HILJADE GRAĐANA HITNO EVAKUISANO! (VIDEO)

Od kada se prije godinu i po dana u kineskom gradu Wuhanu pojavio korona virus i doveo do pandemije sa kojom se i danas borimo kao da smo zaboravili na sve druge probleme kojji muče ljudsku populaciju. Međutim i sami smo svjedoci da su se vremenske prilike strahovito promijenile i da je globalno zagrijavanje sve izraženije.

Iako je skoro polovina juna mjeseca čini se da je jesen i mnogi još nisu spakovali zimske jakne. Svuda u svijetu se dešavaju jake kiše i pljuskovi koji izazivaju i poplave i prave velike probleme. Nedavno smo i u našem regionu imali strahovito nevrijemje gdje je orkanski vjetar nosio krovove kuća i čupao stabla a rijeke su nabujala od obilne kiše.

Ovo se dešava u skoro svakom kutku zemljine kugle a nakon dugih i nezapamćeno obilnih kiša je u američkoj državi Mičigen došlo do velikih poplava a dvije brane nisu mogle da izdrže pritisak nabujale vode i pukle su što je u opasnost dovelo na hiljade kućanstava. Nakon što su dvijebrane Sanfortd i Endevil pukle u noćnim satima stanovništvo okruga Midland koje je u neposrednoj blizini je odmah pozvano na hitnu evakuaciju.

Njima je preporučeno da odmah napuste svoje domove i odu kod rođaka i prijatelja u drugim dijelovima države a ako nemaju gdje da se onda upute prema skloništima koji postoje za ovakve slučajeve. Kako mediji izvještavaju najmanje deset hiljada ljudi je evakuisano a stručnjaci tvrde da najgore tek dolazi i da bi u samom  srdištu grada moglo doći do poplave gdje bi voda dostizala visinu i do tri metra.