Novo

NAJBIZARNIJI OBIČAJI SRBA ZA KOJE MALO KO ZNA! Po selima orgije pod maskama, zapanjiće vas šta se obavezno radilo kad neko UMRE – ŠOKANTNO!

Mnogo zanimljivu temu vam donosimu u nastavku, a radi se o tome da se prije mnogo godina, u najruralnijim sredina, da su se pratili običaji, koji baš i nisu svima toliko bili poznati, ali su se itekako pratili, pa se vjeruje da se čak i dan danas negdje oni i dalje poštuju. Srpska kultura inače je prepuna raznih običaja, a nove generacije koje dolaze, slabo da za neke od njih znaju.

Običaji koji se odnose na muško-ženske odnose su uvijek bili najzanimljiviji,a vjerovali ili ne za neke od njih, danas bi se moglo ići i na sud. Mnogožensto je običaj koji podrazumjeva da muškarac ima pravo da se oženi sa više žena, a ovi običaji praktikovali su se u Vojvodini i to u prvoj polovini 28.vijeka. Iako je ovaj običaj protiv zakona bio, ipak se praktikovao, a oni koji su bili otkriveni za to su bili i kažnjavani. Jedan od najbizarnijih običaja bio je strndžanje, koje inače predstavlja milovanje, ljubljenje, maženje između mladića koji nisu u vezi.

Ovo se najviše upražnjavalo u Negotinskoj krajini, a tada su stanovnci nekog vlaškog sela našla u pećini u kojoj je gorjela vatra, pa bi se svi ljubili i dodirivali. Tako su sve devojke isprobale sve muškarce i obrnuto, i svi bi nosili maske, a partneri bi se mijenjali do iznemoglosti. Sljedeći običaj je levirat, koji je predstavljaju bračnu zajednicu koja se sklapa sa bratom svog preminulog supruga. Ovaj običaj kao u slučaju sororata, praktikovao se ukoliko žena ili muškarac nisu imali potomke sa preminulim partnerom. Ostatak teksta pročitajte ovde.