Zanimljivosti

Na čelu mu rasla džinovska bubuljica, ZVALI GA JEDNOROG! Završio u bolnici, kad mu izvadili OVO, DOŠLO IM ZLO! (VIDEO)

Današnja tema nije baš ugodna,ali je nešto što nije na žalost, baš neobično jer se tiče ljudske kože i izraslina koje mogu da se nađu na koži.

Zašto se pojave izrasline na koži može biti puno razloga, kao na primjer neredovna i nezdrava ishrana, puna masnoća i šećera koja dovodi do stvaranja jako masne kože, a koža to onda rješava tako što izbacuje višak u obliku plikova i bubuljica. A pored masnoće to su i prljavštine koje se nakupe u gornjem sloju kože pa se onda stvaraju bobuljice koje imaju blago gnojno stanje. Ili razlog pojave bobuljica mogu da budu jednostavno hormone koji su u disbalansu pa se onda izbace viškovi na kožu .

Puno ljudi, naročito tinejdžera, pribjegne istiskivanju bobuljice, pa onda ostaju crveni tragovi i duže treba da zamladi. Neki pak puštaju bubuljica sazrije, onda se sama osuši, i onda sama otpadne.

Nekada se zna iskomplikovati, jer se nestručnim istiskanjem tih bubuljica, može inficirati dodatno koža, pa se to sve može završiti i na hirurškoj intervenciji. Osobito je neprijatno kada se takve bobuljice nalaze na vidljivim dijelovima lica, na obrazu, bradi, čelu ili u predjelu ruku.

A naravno da nema sada ništa skriveno i nepoznato a da se nije našlo na društvenim mjerama, pa je tako doktorica Sandra Lee , poznati američki dermatolog ,pokrenula svoj You Tube kanal, na kojem postavlja snimke svojih interesantnih intervencija. Njen kanal ima milionske preglede a to je ujedno veoma dobra marketinška radnja i posao joj jako dobro ide.

Jedan snimak je baš specifičan-jedan pacijent je došao sa ogromnu bubuljicu na čelu, na pregledu je ustanovila da mora odraditi hiruršku intervenciju i sam taj zahvat je trajao punih 30 minuta.

Doktorica je sve snimila, a cijeli video je imao par miliona pregleda. Pogledajte i sami…