Showbizz

Mračna strana SLAVNOG Čkalje: Zbog njega su glumci ODUSTAJALI od uloga, a imao je i svoju “CRNU LISTU”!

U nastavku našeg današnjeg članka mi se malo posvećujemo domaćim glumcima koji su nekada davno žarili i palili jugoslovenskom filmskom i pozorišnom scenom.Dovoljno je samo da kažemo “Maratonci trče počasni krug”, “Tesna koža”, “Vrelo leto 68”, i mnogi drugi antologijski filmovi. Glumci u tim filmovima su bili vanvremenski, a ono što je karakteristično za sve njih je to, da nisu imali neke visoke škole glume.

Čisti 100% talenat je bio u pitanju, a kada bi vam rekli da je Miodrag Petrović Čkalja i popularni Pajo ćutura iz “Kamiondžija”, uopšte nisu imali završene srednje škole, malo ko bi poverovao u takvu informaciju. Mi danas govorimo o popularnom Čkalji koji je bio sjajan glumac, a za njega je kružila priča da uopšte nie pričao i bio privatno dobar sa Burdušom, što je stvarno neralna informacija.

Međutim, izjave nekih glumaca su bile takve da je stvarno istina, jer je Čkalja itekako bio težak i nezgodan čovek za saradnju na filmu. Bole Stošić je na primer izgubio ulogu u popularnom životu baš zbog Čkalje, koji je verovali ili ne kod sebe imao spisak od 8 glumaca sa kojim uopšte ne želi da radi, a među njima je bilo i Boletovo ime. Bole je također napomenuo da su se njih dvojica jako posvađali u Beogradskom dramskom pozorištu, jer je bio jako nesrećan čovek, kojeg su ljudi itekako prepoznavali na ulici, a u stvari su samo videli Čkalju, a ne Miodraga. 

Na kraju je osttao bez svih prijatelja, i bio je totalno sam. 2002 godine dobio je i nagradu za životno delo “Car Konstantin”.