Zanimljivosti

“Moja žena je ostavila mene i našeg malog sina zato što je bolestan: Ja sam ostao, a onda…”

Danas možemo svi vidjeti da se porodica sve manje respektuje kao institucija koja bi trebala biti stub svakog društva, a razvodi su vrlo česti u kojima djeca najviše pate.

Iako je možda uobičajeno da djeca većinom ostaju s majkom koja se i dalje brine o njima, najčešće sama jer se njihov otac na kraju obično odseli, zaboravi na njih i nastavi svoj život, postoje ipak i obrnuti slučajevi poput ovog koji vam danas predstavljamo.

Evgeny Anisimov ima 33 godine i on i njegova bivša supruga dobili su nedavno sina koji ima Downov sindrom. Htjela je dijete odmah ostaviti u sirotištu, ali on nije želio ni čuti za to. Evgeny tvrdi da nikada ne bi mogla napustiti svoje dijete, ali očito bi ona mogla, i dijete i njega, jer se jednostavno spakirala i udaljila od njih potpuno.

Ne krivi je za ovo i kaže da u potpunosti razumije njezine osjećaje, paniku i strah kako se brinuti za bolesnu bebu, ali ipak on uživa biti sa sinom i odgajat će ga samog. Ovaj se tata educirao u međuvremenu o tome kako odgajati dijete s Dawnovim sindromom, mjesecima je čitao svu moguću stručnu literaturu do koje je mogao doći, a na kraju je znao sve što je trebalo znati.

Tvrdi da ga je razuvjerila informacija da se u Evropi o takvoj djeci dobro brine i da se većina njih, kad odrastu, zaposli i prilično dobro organizira svoj život. Za sada uživa sa sinom, oni su stalno zajedno, igraju se, smiju se i uživaju, a on je sada odlučio podijeliti svoju priču kako bi nadahnuo tako druge da nikada ne ostavljaju svoju djecu.

Add Comment

Click here to post a comment