Zanimljivosti

“MOJA SVEKRVA MRZI MOJE DETE, a sve zbog njegovog imena” – ČAK GA JE POKUŠALA PREOBRATITI, haos!

Odnosi između snahe i svekrve su neiscrpna tema za priču,uglavnom se radi o netrpeljivostima, o tome kako svekrva nalazi snahi zamjerke kako kuha ili kako joj je u kući ili kako odgaja dijete.

Brojni su takvi primjeri a nisu rijetki ni slučajevi da snaha ne želi neki prisan kontakt sa svekrvom pa je udaljava na sve moguće načine od sebe i njenog sina.

Naravno, svaka strana priča svoju verziju priče i svoje viđenje ,priča svojim prijateljicama ili komšinicama a naravno, i na društvenim mrežama. Pa se tako mogu pročitati različite priče, teške ali ima i komičnih situacija koje objave snahe ili pak svekrve.

Nedavno je jedna mlada majka objavila svoju priču na društvenoj mreži, Redditu, a tiče se njene svekrve.

Ona se nedavno porodila, dobila sina, i ona i njen suprug odlučili su da djetetu daju ime njegovog oca. To ime je bilo jedno od najčešćih imena, znači ništa posebno niti spektakularno . Ali ova mlada žena je primijetila jednu stvar a to je da njena svekrva nikako dijete ne zove imenom.

„Roditelji mog supruga su se razveli prije 14 godina. Odvojeno dolaze kod nas mada sad rjeđe zbog ove pandemije. Svekrva je samo nekoliko puta došla vidjeti našeg sina u ovih deset mjeseci kako je rođen, i primijetila sam da bebu nikako nije nazvala imenom. Kada daje poklon djetetu koji je donijela samo kaže „bebi anđelu“”.

Ova žena priča dalje kako je skrenula pažnju  i mužu na to, pa je onda on pokušavao da navuče majku da izgovori ime ali nije uspio. Zato su zaključili “kako je baki vjerovatno teško izgovoriti ime svoga bivšeg muža”

Ova majka ne zna kako da rasčisti situaciju sa svekrvom, pa je pitala ljude na Reditu.