Novo

“Moj anđeo se UTOPIO”: Potresne reči majke male Valentine (9) koja se udavila kod Kikinde (FOTO)

Strašna tragedija se desila jučer u Plavoj banji na samom obodu Kikinde.

Mala 9. godišnja Valentina S. se utopila na ovom divljem kupalištu u trenutku kada je njena majka Jelea otišla da kupi kafu. Da sve bude tragičnije, ova djevojčica se utopila pred očima starije sestre Kristine i brata blizanca KRistijana. Porodica je zajedno došla na ovo neobezbjeđeno kupalište doslovno par minuta prije nego što je djevočica stradala.

‒ Mnogo mi je teško, došli smo nešto posle 12 sati da se kupamo, kada me je jedan od kupača zamolio da odem da mu kupim kafu. Valentina, Kristijan i Kristina nisu htjeli da pođu sa mnom, pa sam zamolila jednu komšinicu da ih pričuva – prepričava Jelena.

Kada se vratila na to kupalište, ugledala je policajce.

‒ U prvi mah nisam ni pomislila da se nešto desilo mojoj deci. Nisam mogla ni da pomislim da se moj mali anđeo utopio – jecala je Jelena.

Njena starija sestra Kristina je pokušala da je spasi.

‒ Ona je plivač, pokušala je, ali nije uspjela. Kažu mi da je Valentina vikala: „Upomoć, upomoć”… Priskočili su u pomoć i drugi kupači, ali bilo je kasno nažalost – kroz suze je objasnila Jelena.

Nesretna Valentina je bila u plićaku a pretpostavlja se da je u toku igre u njemu naišla na rupu, s obzirom da dno na ovom djelu bare nije u potpunosti ravno. Tako se vjerovatno i nagutala vode i nažalost na kraju joj nije bilo spasa. Ovo kupalište je nastalo kao posljedica vađenja pjeska za nekada čuvenu fabriku Toza Marković, a poslije iskopavanja u ovaj prostor se slila prirodna voda.