Novo

Mnogi roditelji su u nedoumici: Da li je KLIMA uređaj bezbedan za BEBU?! EVO VAM ODGOVOR…

Tema o kojoj ćemo mi da pišemo u nastavku treba da zanima sve roditelje koji imaju malu djecu, a posebno bebe. Naime, s obzirom na to da su nam stigli ljetni dani sa jako visokim temperaturama, i da je prosto postalo nepodnošljivo, mnogi se odluče dane da provedu negdje na bazenima, moru ili jezeru kako bi se osvježili, ali šta da rade oni koji ne mogu da idu, i one koji imaju male bebe.

Većina ima klima uređaje za kojima poseže, ne bi li rashladili temperaturu u kući, ali mnogi se pitaju da li su klime bezbjedne za bebe i malu djecu. Ono što je veoma bitno jeste to da pretjerivanje sa rashlađivanjem prostorije kao i pravljenje velike razlike između spoljašne i unutrašnje temperature, i to svakako nije dobro ni za koga, a posebno za malu bebu. U svemu treba biti umjeren, pa i u tome, a ono što bi svi trebalo da znaju jeste to da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne smije da se razlikuje više od 10 stepeni, a isto tako jako je bitno da se redovno održava i higijena klima uređaja, kako bi se uklonile potencijalne bakterije.

Preporučuje se i to da vam, u isto vrijeme dok radi klima uređaj, bude otvoren i prozor, kako bi temperatura u prostoriji bila optimalna, odnosno, kako se ne bi previše razlikovala od temperature napolju. Kada su u pitanju bebe potrebno je preduzeti još nekoliko koraka, a prije nego što upalite klimu treba da provjetrite prostoriju. Ostatak teksta pročitajte ovde.