Novo Vijesti

MLADIĆ SE OGLASIO IZ HAGA PO PRVI PUT NAKON PRESUDE: “JA SAM HEROJ I MUČENIK! – Učinili su mi uslugu…” (FOTO)

Prije četiri dana je u Hagu potvrđena presuda generalu Ratku Mladiću koji je prije 4 godine bio osuđen na doživotni zatvor, ali su njegovi advokati uložili žalbu i ročište je bilo zakazano za 8. juni ali se ništa nije promijenilo.

Nakon čitanja presude u javnosti su izlazile razne informacije a sada je Mladićev sin Darko za medije rekao kako je njegov otac presudu dočekao prilično smireno i da je nakon što je čuo da će do kraja života biti zatvoren poručio svojoj porodici da ne brinu za njega. Darko je bio u Hagu na izricanju presude i prvi put je vidio svog oca nakon 18 mjeseci.

Darko je govorio za Kurir i rekao je kako je Mladić poručio da je njemu Haški sud napravio uslugu jer će sada biti zapamćen ne samo kao srpski heroj nego i mučenik. Ovo su bile prve riječi generala nakon izricanja presude jer je on na neki način i očekivao ovakav ishod pa je čak rekao da bi mu veću štetu nanijeli da su ga oslobodili. Poručio je i svojoj supruzi da ne brine i da je on spreman da svoju sudbinu iznese a ona je puno manje važna nego što je sudbina Republike Srpske.

Darko ističe da je generalu Mladiću najvažnije da se očuva RS. On je opisao kako su se on i njegov otac vidjeli preko stakla a najviše su ga interesovala njegova unučad, kako su i kako im ide škola. Nije tražio ništa i nije imao nikakvih želja a zbog epidemioloških mejra mu sin nije mogao ništa ni doniejti ali mu je uplatio novac da sam sebi u zatvoru može kupiti sve što mu treba. Ostatak pročitajte ovdje.