Novo Vijesti

Mlada UMRLA na svadbi, mladoženja ODMAH oženio njenu SESTRU!: Slavili dok je njeno TELO ležalo u sobi pored, JEZIVO! (FOTO)

Jedan jako neobičan pa i bizaran događaj koji mnogi osuđuju se desio u indijskoj državi Utar Pradeš. Naime u toku jednog vjenčanja je došlo do tragedije kada je mlada iznenada umrla od srčanog udara i to pred očima svih okupljenih koji us sve užasnuto posmatrali ali joj nisu mogli pomoći.

U sveopštem haosu koji je nastao dvije porodice su odlučile da će vjenčanja ipak biti ali između mladoženje i sestre preminule mladenke i to odmah bez obzira što se ona nije bila još ni ohladila. Inače u Indiji po njihovim običajima ceremonija vjenčanja traje jako dugo  a kada je mlada pala u nesvijest svi su pomislili da joj je loše zbog nezgrapne tradicionalne vjenčanice i težine nakita koji je imala na sebi.

Odmah su pozvali doktora koji je konstatovao smrt što je bio veliki šok za obje porodice. Mladoženja Manješ Kumar je bio neutješan što je ostao bez mladenke a sam način njene smrti mu je mogao donijeti stigmu i vrlo lako mu se moglo desiti da se zbog sujevjerja nikada više ni ne oženi. Po indijskoj tradiciji ako svatovi ne uspiju da dovedu mladu svojoj kući to je velika sramota i prokletstvo  za cijelu porodicu.

Tako su obje porodice da bi izbjegle sramotu našle spasonosno riješenje pa su ponudili Kumaru da oženi mlađu sestru nesretnice. On je to i prihvatio i slavlje je odmah nastavljeno a tijelo preminule mladenke su jednostavno odnijeli u sobu koja se nalazila pored. Ova priča je stigla i do medija a obje porodice su rekle da je bilo jako  teško jednu kćerku spremati za vjenčanje na brzinu dok njena mrtva sestra leži u susjednoj sobi ali da je to u tom trenutku bilo najbolje riješenje.