Zanimljivosti

Mlada majka isprozivala svekrvu: “Ona je monstrum, OVO zadnje što je uradila je ŽIVI UŽAS – šta sam joj skrivila?”

Kada se udate ili oženite, novi član ulazi u porodicu, i treba da se adaptira, da upozna ostale članove porodice i shvati kako funkcionišu relacije u kući.

Nerijetko, nova snaha ili zet baš i ne nailaze na raširene ruke.
Istina, to je češće slučaj sa svekrvama i snahama, nekako majke teže prihvataju novu ženu u sinovljevom životu. Nedavno je jedna mlada majka, totalno frustrirano, podijelila sa svima svoje probleme koje su nastali u odnosu sa svekrvom, a koji su se tako iskomplikovali da se više uopće ne viđaju.

Lago Idalis je na svom TikTok profilu podijelila jedan video u kojem je detaljno objasnila šta je sve dovelo do toga da je majka njenog muža prekinula svaki kontakt s njom, a mnogi su onda komentarisali kako je žena tako grozna prema supruzi vlastitog sina.

U svom videu Idalis priča kako je prije sedam mjeseci rodila sina, i od tada su odnosi još gori, svaka situacija se koristi da se snaha predstavi u lošem svjetlu. Tako je, na primjer svekrva tvrdila oštro da snaha truje svoje dijete namjerno jer ga ne doji nego mu daje gotovu hranu. Osim toga, stalno govori snahi da je debela, da će biti debela kao i svoja majka.

@idalislago

Oh the things I’ve endured 😪😣 #MIL #monsterinlaw #motherinlaw #motherinlawproblems #fyp #DIL #toxic

♬ original sound – Idalis Lago 🌶

Idalis je također navela da se svekrva jednom kao našalila da joj je unuk slučajno ispao iz naručja, što njoj nije djelovalo smiješno.

,,Razumijem da neko želi pomoći i daje savjete, ali kad vam svekrva govori kakva majka trebate biti onda nije veselo. Moja svekrva je prije neki dan došla u posjetu i zatekla moju bebu u stolici za ljuljanje. Rekla sam joj da je bio budan cijeli dan i da je konačno zaspao u stolici, a ja sam počela raspremati po stanu i kuhati ručak. Ona mi je onda, puna prekora, rekla da ja usporavam njegov pravilan rast jer ga držim u stolici” – ispričala je u jednom videu Idalis.

@idalislago

Reply to @123muiaaa #motherinlawproblems #motherinlaw #monsterinlaw #fyp

♬ original sound – Idalis Lago 🌶

To je očito bio šlag na tortu kod snahe, jer je izbila svađa i od tada uopće ne viđaju. Idalis je sve ispričala mužu kad je došao , a kada ga je majka nazvala i rekla da želi doći da vidi unuka on ju je upitao želi li popraviti svađu s njegovom suprugom.

,,Ja se nemam zašto izvinjavati ona je ta koja bi treba biti zahvalna jer sam ja odhranila tebe i onda joj te dala” -odgovorila mu je majka na pitanje. Sin je šokiran tom izjavom rekao majci da je to onda riješena stvar. Obrazložio je svoj stav:

“Ako ne misliš popraviti stvar onda nećeš ni viđati unuka.,. Ako mojoj supruzi nije ugodno biti s tobom, poštivat ću njene želje.”