Novo

MISTERIJA Titove sahrane ne prestaje da intrigira: Evo šta se ustvari nalazilo u SANDUKU (VIDEO)

U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se čoveka koji je po mnogo čemu obeležio bivšu Jugoslaviju , te koji je po mnogo čemu ostao upamćen , te svakako ostavio neizbrisiv trag. Naravno , reč je o Josipu Brozu Titu , za kojim svet žali od kada je preminuo , jer bi svet za našu zemlju izgledao mnogo drugčije da je on i dan danas na njegovom čelu. Kao i mnogo toga što se veže za ovog čoveka , te dosta stvari o kojima smo već ranije pisali , ni njegova sahrana nije mogla da prođe bez velike misterije . Dakle , kako je poznato , predsednik SFRJ Josip Broz Tito , sahranjen je na veliki srpski praznik , a također i na dan Trećeg srpskog ustanka , a koji je vodio Dragoljub Draža Mihailović na Ravnoj gori – 8. maja.

Naime , kako je poznato , celu misteriju oko njegove sahrane pokrenuo je dr Obren Đođević nekadašnji načelnik SDB Srbije , a kako je poznato , Titova sahrana je bila mesto gde je se okupio najveći broj svetskih državnika ikada. Dakle , on je tada izneo detalje , a koji se tiču toga da Tito u vreme njegove sahrane uopšte nije bio u kovčegu.  – Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu.

Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela. U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak – rekao je ranije za srpske medije Đorđević, koji je tako razotkrio sve misterije.