Novo

MALO KO ZNA DA JE OVO PRAVO POREKLO SVETLANE BOJKOVIĆ: Nećete moći da dođete sebi OD ISTINE

I danas se za vas dotičemo javnih ličnosti , a žena koja je dugi niz godina prisutna na našoj sceni jeste poznata glumica , pozorišna i televizijska , Svetlana Bojković. Naime , ona iza sebe ima jako mnogo uloga po kojima je se mnogi sećajju , te će po nekima da ostane i upamćena. Naime , o njenoj uspešoj karijeri suludo je pričati , a neke od zapaženih uloga ostvarila je u predstavama : Pučina , Heda Gabler , Tri sestre , kao i mnogi drugi.

Svetlana je prvu televizijsku ulogu ostvarila 1967 godine , i to u filmu „Jednog dana moj Jamele“, a nakon toga su joj usledile mnoge tv drame i serije , a svakako tu je se našlaa i Bolji život , kao i Srećni ljudi. Zapaženu ulogu na velikom platnu ostvarila je 1977. godine u filmu „Pas koji je voleo vozove“ za koji je dobila nagradu Zlatna arena na Festivalu u Puli. Igrala je u filmovima „Policajac sa Petlovog brda“, „Bure baruta“, „Zona Zamfirova“ i drugima.

Još kao jako mlada počela je da glumi , a nakon maturiranja je se prijavila za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Svakako da su njeni roditelji zbog tog bili očajni jer je sa takvim ocenama mogla da upiše bilo koji fakultete a za koji joj ne bi trebao prijemni. Za polaganje ju je spremao glumac i njen tadašnji dečko Miloš Žutić. Uspela je da upiše Akademiju u klasi profesora Predraga Bajčetića. S njom u klasi su bili Petar Božović, Ljiljana Lašić i Branko Milićević (Branko Kockica). Kao i većina njenih kolega mnogo je sumnjala u sebe, ipak godinu je završila sa „desetkom“.