Novo Vijesti

MAJSTORI OTKRILI TRIK: Uradite OVO kada palite BOJLER I RAČUN ZA STRUJU ĆE BITI DUPLO MANJI (SAVET)

Život je veoma skup u modernim vremenima – moramo plaćati račune za internet, kablovsku, struju, vodu i grijanje kao i odvoz smeća i održavanje ulaza. S obzirom na konstantnu krizu sa zaposlenošću i niskim platama na Balkanu, nije ni čudo da su mnogi u dugovima ali mi ćemo vam otkriti par caka kako da uštedite kada je u pitanju topla voda.

Debata se oduvijek vodi oko toga da li je pametnije držati bojler konstantno uključenim ili ga paliti po potrebi kada je jeftina struja. Mnogi su se oglasili po pitanju ovoga a koncenzus je izgleda da to sve zavisi od broja članova u porodici.

Ukoliko ste samac ili mladi bračni par, najbolje je paliti bojler po potrebi. Ukoliko ste višečlana porodica, bolje je držati bojler upaljenim jer će uvijek nekom trebati. Naravno to još više važi za kućanstva u kojima su bojleri spojeni i sa kuhinjom gdje je lakše prati suđe toplom vodom i samim tim će vam uvijek trebati tople vode tako da je bolje držati bojler konstantno upaljenim.

Neki čak kažu da kada se nakupi dovoljno tople vode u bojleru, onda on više ne vrši funkciju grijanja i ne troši struju nego služi samo kao rezervoar dok se ta voda ne potroši, što znači da vam neće trošiti vodu bezveze. Onima koji imaju termostat u kući se također preporučuje da ga držite na nekih 55 do 60 podioka kako biste produžili životni vijek bojleru jer na toj temperaturi nećete imati problema sa vodenim kamencem. Šta vi mislite o ovome? Imate li vi neki savjet?