Novo

Majka monstrum terala svoje petoro dece da glume bogalje kako bi izvukla novac od države – Prolazilo joj godinama sve dok… (VIDEO)

Jedna neobična priča iz Libeka, Njemačka,  o jednoj majci prevarantici koja je ,uz to,na veoma čudan način odgajala svoju djecu. Radi se o Maike B. (49) iz Lensahna, majci petoro djece koja je punih šest godina bespravno koristila novac socijalnih službi te je uhapšena, bila u pritvoru tri mjeseca dok su se dokazi prikupljali i onda osuđena na sudu u njemačkom Libeku na osam godina zatvora.

Nakon izrečene presude prebačena je odmah u zatvor,nikako na slobodu do izvršenja kazne kako bi se spriječio njeneventualni bijeg.

Maike B. je na vrlo perfidan način sve te godine od Centra za socijalni rad primala novac kao pomoć jer su joj djeca navodno bolesna . Prema računanjima suda to je 140 000 evra sredstava koje je dobila kao socijalnu pomoć za njegu bolesne djece a plus još lijekovi koje su ljekari propisivali djeci kao terapije pa je to procijenjeno na oko milion evra.

Svoje četvoro djece a njih je če ova majka, još dok su bili mali ubjeđivala da su bolesni,da imaju neizlječivu bolest kostiju i da treba da sjede u u kolicima. Djeca su bila uvjerena da majka govori istinu, pa su morali svaki dan sjedili po nekoliko koliko sati i u kolicima a jedan od sinova, Džeremi ,nije ni ustajao iz kolica punih šest godina.

Nalaze ljekara koje je prilagala socijalnim službama je vjerno falsifikovala kako bi zavarala službe,a njena ćerka je rekla na sudu kako je nju ubijedila da ima artrozu
“Tada sam imala 14 godina i cijeli svijet mi se srušio . Čak sam pokušala samoubustvio” – rekla je djevojka, piše Bild.

“Bolesna” djeca koja nisu bolesna danas imaju u 10, 15, 17 i 18 godina a brigu o njima je je preuzela socijalna služba. Maike B. tokom suđenja nije rekla ništa u svoju odbranu a odbačene su i sumnje da je to radila iz neuračunljivosti jer je sutkinja rekla da je ona bila apsolutno prisebna i svjesna svake svoje radnje.