Novo Vijesti

Majka iz Beograda u očaju, TRAŽI DA JOJ VRATE DETE (9) od oca koji je nije ni želeo: “ONA BEŽI OD NJEGA A ON JE STALNO TUČE” – Opet sumnjive radnje u Centru za socijalni rad?! (FOTO)

Marijeta Savić iz Beograda je za Objektiv podjelila svoju tužnu životnu priču u nadi da će joj pomoći ljudi savetima jer ona više ne zna šta da radi. Mariejta priča kako je njena kćerka koja ima devet godina nakon nekih sumnjivih radnji u Centru za socijsalni rad i na sudu dodjeljena svom biološkom ocu na staranje iako je on nikada nije ni želio.

Kada je ostala u drugom stanju i Uroš P. i njegova porodica su insistirali da ona aborira dok je ona željela da rodi djete. Kada mu je saopštila svoju odluku on je ostavio. Nakon rođenja je Uroš samo u nekoliko navrata vidio svoje dijete a jednom je prošlo čak i godinu i po da nije došao da je obiđe. Odjednom je poslao zahtijev za samostalno starateljsrvo nad djevojčicom a kao razlog je naveo narušeno zdravstveno stanje njene majke.

Marijeta kaže da ona ima bipolarni poremećaj ali da redovno uzima terapiju i da njena kćerka ni u jednom momentu nije bila ugrožena nekim njenim postupkom. Na sudu je dva puta izvedeno vještačenje Marijete Savić i oba puta su vještaci naveli da je ona dobar roditelj. Međutim u Centru za socijalni rad u Rakovici su zbog njene bolesti odlučili da joj oduzmu dijete i otrgli su malenu od nje i iz doma koji je jedino poznavala.

Još jedan razlog koji su joj iznijeli u centru je bio taj što je odlučila  da svoje dijete školuje od kuće, kao što se uostalom danas većina djece školuje. Međutim Mariejta je to učinila jer je njena kćerka vanserijski talenat i istovremeno je išla u dvije muzičke škole i svirala dva instrumenta.  Dodala je da malena stalno bježi od oca a da je on tuče i da je u lošem i psihičkom i fizičkom stanju.