Novo

Majka i otac satima gledali filmove i zaboravili na kćerku u autu – Curica ostala zaključana na +40 “Pa šta sad da radimo? Treba biti pozitivan, imamo još dece, nije problem”

U Australiji je sada ljeto i temperature se penju i  do 50 stepeni Celzijusa.

Ali za Australijance je to skoro normalno, navikli su na tu klimu i takve temperature. Prilagodili su se i adaptirali pa imaju svi u autima i kućama naravno klima uređaje koji hlade prostor i olakšavaju boravak po tim visokim temperaturama.

E sad zamislite kako je biti u zatvorenom prostoru, bez klime po tim vrućinama.

Nedavno je Nzherald objavio jednu stravičnu priču iz australijskog Townsvilleu. Jedan par koji živi zajedno je zaboravio na djevojčicu, ostavio je u autu.

Skoro za nepovjerovati. Naime, Laura Black (37) je majka četiri kćerke koje je rodila u ranijim vezama, a sada živi sa novim partnerom Aaron Hillom (29) zajedno u kući u Townsvilleu

Oboje su nezaposleni, žive od socijalne pomoći i uglavnom se organizuju tako što odvezu starije kćerke u školu, pa se vrate i budu kod kuće dok ne treba otići po djecu.

Tako je bilo i tog dana, odvezli su starije kćerke u školu i na povratku su se posvađali u autu. Stigli su do kuće, izašli iz auta i dalje se raspravljajući tako da su tako u žustroj raspravi ušli i u kuću.

Onda su se smirili, upalili tv i gledali Netflixovu emisiju Shameless.

Kada je već prošlo podne, spremili su se da odu po djevojčice u školu i tada skontali da je mala Rylee nije u kući s njima.

Požurili su ka autu i tamo našli malu Rylee koja je još uvijek bila vezana na zadnjem sjedištu automobile, temperature je bila već nesnošljiva, pretpostavlja se da je temperature u autu bila i preko 40 stepeni Celzijusa. Odmah su je odvezli u bolnicu u Townsvilleu ali su tamo ljekari samo konstatovali smrt. Djevojčica je bila od 9 do 15 sati u zatvorenom autu po nesnosnim vrućinama.

Oboje neodgovornih “odraslih” su optuženi i u pritvoru a policija istražuje jesu li možda i droge u pitanju. Ono što je zgrozilo javnost je izjava majke Laure i njenog momka koji su izjavili da “treba ostati pozitivan jer imaju još tri ćerke”