Novo

Maja je SAMOHRANA MAJKA, NAŠTANCALA 11 DECE: Porodica živi u bedi i sirotinji, ali JAVNOST JE IZVREĐALA – “Sad moliš za pare, a dok si širila noge bilo ti je super – Popuši kome na ulici pa ćeš zaraditi, povedi i decu”

Trudnoća, porod, dojenje, pa onda još jedan krug. Tako bi mogli ukratko da opišemo život Maje Kovačević iz sela Vrdila nedaleko od Kraljeva.

Ona je oduvijek maštala da ima veliku porodicu, a eto – na kraju joj se taj san i ostvario. Sa mužem Rašom napravila je 11 zdrave i prave djece.

Ali, onda je prošle godine Raša iznenada umro i Maja je sada sama sa 11 djece. Maja i njeno 11 djece, 8 dječaka i 3 djevojčice, skupa žive u jednoj staroj kući, bez vode, a od države ne dobijaju dovoljno za preživljvanje.

Ipak, oni su složni i svako radi šta može kako bi porodica mogla da preživi. Najstariji sin Miloš pomaže oko kuće, cijepa drva, ali i ostala manja djeca imaju svoja zaduženja.

Novinarska ekipa posjetila je njihov dom. U 6 sati ujutro vlada mir i tišini u domu Kovačevića. Prva ustaje naravno mama Maja, koja pije kafu onako s nogu, i onda ide od sobe do sobe i budi svoju djecu. A onda nastaje haos. 11 glasova istovremeno viče “Mama, mama” i svako nešto traži. Od trenerke, do čarape, do majice, pelene, a naravno svi su – gladni.

Inače, Maja je prvo dijete dobila u 25. godini. To je bila kćerka Milica, a onda su krenuli da izlijeću dječaci. Tek sedmo njeno dijete bila je djevojčica – Ružica.

Iako se čini da je porodica dobro organizovana, da su djeca naučila živjeti skromno, jasno je da su uslovi za život očajni. Kuća bez vode, struja se isto jedva može platiti svaki mjesec, troškovi za hranu su ogromni, a pomoć države skoro nikakva.

Ali, kada je njena priča objavljena na društvenim mrežama, među brojnim pozitivnim komentarima ljudi koji su slali moralnu podršku, našlo se i nekolicina onih koji su izvrijeđali samohranu majku.

Tako je jedan gospodin, na krajnje gnjusan način, ponizio Maju: