Novo

Luda scena na srpskoj svadbi: Dejanu proradio INAT pred matičarem, majka pala i zakukala, a otac zanemeo

U današnjem članku prenosimo vam jednu nesvakidašnju priču , a koja je se desila nedavno u Srbiji. Naime , poznato je da srpski običaji nalažu da žena kada se udaje za muškarca preuzme njegovo prezime , a retki slučajevi su da muškarac uzme ženino , pa se taj slučaj može čak nazvati i statističkom greškom.

Upravo ova tema je bila razlog da se pokrene rasprava na Redbitu , gde su Srbi dali svoje mišljenje da li je uredu da se uzme ženino prezime , a izvesni Dejan je opisao kako je on ” kao bos po trnju ” prošaoa kada je se suprostavio običajima koji nalažu. – Moja žena je iz jednog seoceta kraj Kraljeva, a upoznali smo se na faksu, ovde u Beogradu. Odmah mi se dopalo jer je baš onako ‘normalna’, za razliku od Beograđanki koje su ‘istripovane’, sve nešto moraš da im ugađaš, da igraš neke igre i, naravno, da imaš kola i ‘kintu’ da bi izašle s tobom.

Za razliku od njih, Milica je odrasla u patrijarhalnoj sredini gde se zna ‘ko kosi a ko vodu nosi’, ali nije ponizna niti ‘zatucana’. Muškarac se poštuje, ali ne dozvoljava da je gaziš. Opet kažem, jedno normalno shvatanje života i odnosa prema drugima – ispričao je ovaj Dejan. – Da ne dužim priču, završili smo faks u roku, podržavali se i pomagali jedno drugom oko ispita. Da nije bilo nje koja je, moram proznati, vrednija od mene, ne znam da li bih završio fakultet – dodaje ovaj momak i dodaje da su po završetku studija odlučili da se venčaju. Ostatak teksta možete pogledati na ovom linku.