U mladosti se Milančetu Radosavljeviću desila jedna jako čudna situacija koja se može mjeriti s najbizarnijom filmskom pričom – kliničkom smrću nakon udara munje u drvo pod kojim je sjedio.

Pošto su mislili da je umro, porodica ga je zakopala, zajedno s harmonikom koju je jedva kupio i zbog koje su se roditelji zadužili. Tada je koštala 25.000 dinara, a plata njegova oca bila je samo 6.000.

Prema riječima njegovih mještana, neki su razbojnici odmah nakon sprovoda otišli ukrasti instrument, a onda ih je pogodio pravi teror šok kada su to htjeli napraviti i uraditi. Naime, kad su iskopali grob, Milanče je bio živ i navodno je svirao onog trenutka kad su mu pokušali ugrabiti harmoniku. Oni su pobjegli glavom bez obzira, a njihov se čin smatra blagoslovom – jer je to bila klinička smrt.

Milanče, shvativši što se zapravo dogodilo, veselo se vrati kući i svira harmoniku uz put. Na pragu se pojavio noseći svoju dragocjenu harmoniku! Otac je nakon toga potražio lopove kako bi ih nagradio, ali niko nikada nije odgovorio.

Pjevač narodne glazbe, s druge strane, ostao je živ i zdrav, ali s određenim posljedicama od udara munje. Bilo je čudo što ga je učitelj glazbe odveo na satove harmonike, budući da je imao prste na rukama nepravilno raspoređene, što je bilo posljedica udara munje. Milanče je ubrzo počeo pjevati po kafićima, bio je izuzetno tražen, a u jednom trenutku ga je čak primijetio Aca Stepić, koji je predložio da Milanče objavi disk.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..