Novo Vijesti

LJUDI PAZITE DOBRO! “Lidl” počeo da KRADE od kupaca?! Jelena (43) opisala kakav je UŽAS njena majka doživela na kasi

Danas živimo u svijetu koji je sve više i više pohlepan – firme i velike korporacije stalno smišljaju nove načine da nam uzmu teško zarađen novac koji na kraju potrošimo na razne stvari za koje nas ubijede da su nam “neophodne”.

Danas vam donosimo priču iz jedne od najpoznatijih firmi iz Njemačke – trgovački lanac Lidl, koji je na Balkanu također poprilično prisutan. Donosimo vam priču gospođe po imenu Jelena Radović koja ima 43 godine i koja je doživila jako neugodno iskustvo sa Lidlom kada je majci uplatila poklon vaučer od 1.000 dinara.Naime, vaučer je trebao da važi kao poklon kartica kojom je njena majka mogla da obavi kupovinu bez problema u bilo kojem Lidlovom objektu, ali se to pokazalo netačnim kada su je na kasi odbili izjavivši da taj vaučer uopšte ne važi.

Jelena je bila ogorčena, a naročito zato što je na vaučeru bio kod preko kojeg se moglo utvrditi da li je kupljen i izdat kako treba, jer se računi nisu izdavali dok su se kupovali ti vaučeri. Jedino što se radilo je to da su se kupcima istih davali slipovi za koje Jelena nije znala da se trebaju čuvati kao račun.

Kada je ona to bacila, Lidlovi uposlenici su odbili bilo koji pokušaj da obavi kupovinu tim vaučerom ili da se požali menadžmentu. Čak su joj prestali odgovarati na mailove.Jelena nije ljuta zbog novaca jer je uplatila malu količinu novca, nego zato što misli da se građani ne bi trebali ovako varati. Šta vi mislite o ovome?