Novo Showbizz

LEPA BRENA OTKRIVA EKSKLUZIVNO: Nemam ni jedan kostim, SVI su se raspali od…: RAZLOG JE BIZARAN

Pjevačica Lepa Brena, najveća balkanska ženska muzička zvijezda i živa legenda regionalnog šou biznisa, podjednako je aktuelna kao i prije 41 godinu, kada je sa bendom Slatki greh počela da radi i zauvijek izmijenila sve tokove tada jugoslavenskog poimanja industrije zabave.

Kulminacija njene karijere i period kada je najviše radila bile su osamdesete godine prošlog vijeka, i upravu su u to vrijeme mnogi sociolozi i teoretičari kulture nazivali brenomanijom. Ministarka radosti, kako ju je svojevremeno nazvala i Mirjana Bobić Mojsilović, važila je za pjevačicu koja je na muzičku scenu, pored novog žanra, unijela i do tada neviđeni scenski ali i modni identitet.

Kratke suknjice, šljokice i resice su bile zaštitni znak njenog stila, a onda se sa setom u glasu prisjetila tog vremena i ekskluzivno objasnila zašto danas nema niti jednog od tih kostima.

– Vjerovali ili ne, nisam uspjela da sačuvam niti jednu haljinu i nijedan kompletić iz perioda od 1982. do 1990. godine zato što su se svi oni raspali od znoja zbog onih mojih čuvenih „dva koncerta dnevno“ – priča Lepa Brena, pa dodaje na to:

– Sve te kostime mi je šila moja majka i pravila je uvijek dva- tri ista da bih jedan suh imala za prvi koncert u 18 sati, a drugi za koncert od 20 sati. S obzirom da se svi sjećamo kako su izgledali moji koncerti i koliko energije sam ostavljala na bini, ostala sam bez kostima, ali sačuvala sam sve uspomene – kaže folk diva.

– Moj posao je takav da svu garderobu, kako privatnu, tako i scensku, poklanjam svim svojim drugaricama i prijateljicama – objasnila je Lepa Brena.