Novo Zanimljivosti

Lekar šokirao tvrdnjama o KREMIRANJU: Telo se ne pretvara u PEPEO, OVO JE PRAVA ISTINA..SVI SU ŠOKIRANI! (VIDEO)

U posljednje vrijeme na internetu i društvenim mrežama se mogu pronaći razne priče koje su vezane za pokop i sahranu umrlih, a što nas nikako više ne može iznenaditi. Iako ovo ne pripada našoj kulturi i tradiciji, rijetko kad da možemo da vidimo da se porodica odlučila na kremiranje tijela pokojnika.

Inače, ovo je tradicija u mnogim državama a najviše u popularnoj Indiji, gdje svakodnevno se ljudi kremiraju. Međutin, iako kremiranje nije tako česta pojava kod nas ipak postoje slučajevi koji se odluče i za to. Sada smo došli do saznanja koji su šokirali mnoge, a u pitanju je kremiranje osoba koje su preminule. Poznati doktor Karan Rajan na popularnoj društvenoj mreži Tik Tok odgovarao je na pitanja pratilaca.

Zatim se osvrnuo i na najveće medicinske mitove koji nisu istiniti. Tako je kao jedan od mitova, otkrio je podatak o kremiranju koji je šokirao veliki broj korisnika. Ovaj doktor je pojasnio svojim pratiocima šta je zapravo kremiranje, pa je naveo kako spaljivanje ne pretvara ljudsko tijelo u pepeo, kao što je to kada se spaljuje drvo. Doktor je rekao sljedeće: “Spaljivanjem ljudskog tijela ostaju osušeni komadići kostiju. Ti fragmenti kostiju stavljaju se u stroj i usitnjavaju”, reko je i zatim je dodao i opisao da taj uređaj djeluje poput “blendera koji usitni kosti u popeo”.

Podsjetimo, slučaj kremiranja se desio i u Srbiji, kada je 31. godišnja Sara K. odlučila da kremira svog muža koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći. Ona je tada došla na čudnu ideju da se oduži mužu , a ona je svog muža kremirala u Amsterdamu, a zatim je pepeo odlučila da ugradi u svoje grudi kako on ostao zauvijek pored njenog srca.