Zanimljivosti

KRALJICA ELIZABETA IMA VIŠE OD 1.000 SLUGA: Ipak, 1 stvar UVIJEK RADI SAMA, I TO JEDNOM GODIŠNJE!- Zar i ona to radi ???

Jedna od neiscrpnih tema za priču i pisanje je svakako kraljevska porodica u Engleskoj.

U toj tradicijom bogatoj porodici uvijek se nešto dešava, kako i nebi kada porodica ima brojne članove, pa onda njihoi bračni drugovi pa djeca…

Naravno da javnost prati svaki korak članova porodice, zato se svi članovi porodice trebaju primjerno ponašati kako bi bilo što manje tema za trač, što manje skandala i negativnih priča. Ali se naravno, kao i u svakom životu, dešavaju i stvari koje nisu uvijek po protokolu i onako kako bi kraljica željela. Onda se takve informacije malo “koriguju “ pa se onda prezentiraju kako najbolje odgovara kraljevskoj porodici. Zato postoji čitava ekipa ljudi koja se brine o vijestima, imidžu porodice i svim ostalim potrebama. Nedavno se tako, na primjer, otkrilo da je princ William prebolovao koronu ali se o tome nije pričalo, kao i o drugim eventualnim oboljenjima članova porodice.

Ipak, u ovoj porodici je glavna kraljica Elizabeta, ona određuje kako i šta funkcioniše, da bi sve dobro funkcionisalo ona ima brojne pomoćnike i zaposlenike pa se tako procjenjuje da je za vrijeme svoje vladavine kraljica zaposlila više od hiljadu sluga koji su joj pomagali u svemu. Kraljica pak ima i svoje odabrane pomoćnike koji su tu da iz prve ruke pomognu i odrade posao za kraljicu.

Tako je nedavno njen bivši pomočnik Pol Barel otkrio da kraljica ima jedan kućni posao koji voli obaviti sama.

Svako ljeto, kraljica s porodicom provodi na imanju Balmoral u Škotskoj, kako kaže njen bivši pomoćnik, ona se tamo potpuno opusti pa često zahtjeva da sama opere suđe nakon obroka.

“Kraljica voli da ide na izlet u prirodu, hranu joj pripremamo mi, ali zato voli sama da opere posuđe. Navuče gumene rukavice i spretno ga pere, dok ga pomoćnica briše suhom krpom”-rekao je Barel

Barel je još dodao da kraljica ima i svoj poseban plan ishrane, uzima samo manje obroke tokom dana, a čak ni za Božić ne pretovari svoj tanjir. Sigurni smo da je Barel vidio i čuo puno priča vezanih za kraljevsku porodicu jer je počeo raditi za njih još kad je imao 18 godina.