Savjeti

KOSA ĆE VAM RASTI 3 CENTIMETRA MJESEČNO, MASKA ZA POTPUNI OPORAVAK DLAKE: Trebaju vam samo 2 sastojka (ZAPIŠITE RECEPT)

Gotovo svaka žena na ovoj planeti želi da ima dugu lijepu, zdravu i prnjegovanu kosu.

Uredna kosa čini ženu ženstvenom, urednom i njegovanom. Pored toga, sve s dužom kosom zahtijeva više njege, što se na neki način i očekuje, iako kratka kosa također zahtijeva stalni posjet frizeru kako bi kosa ostala na mjestu.

U ovom ćete današnjem članku naučiti kako oporaviti kosu kod kuće.

Kada pričamo o ljepoti i zdravlju, kokosovo ulje jedan je od najefikasnijih prirodnih lijekova koji nudi brojne zdravstvene benefite, pristupačno je i ono najvažnije, potpuno je prirodno.

Dakle, kokosovo ulje odavno je korisno u kozmetici. Dodaje se proizvodima za njegu tijela, noktiju i lica, ali ima najveći učinak na kosu, čak i tokom prvih tretmana.

Da bi kosa bila meka i glatka, ovu masku morate napraviti od kokosovog ulja i meda.

U jednu posudu morate staviti dvije veće kašike hladno prešanog kokosovog ulja i zagrijavati ga u mikrovalnoj pećnici nekih dvadesetak sekundi. Poslije toga dodajte dvije kašike meda i miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Nanesite ovu masku na blago vlažnu kosu i ostavite najmanje 40 minuta, a zatim je operite šamponom.

Ovu masku morate nanijeti na kosu jednom svakih 7 daba i nećete morati dugo čekati fenomenalne rezultate. Kosa će vam biti prekrasna, njegovana i zdrava, a sve će to uticati na njezin rast, što znači da ćete uskoro dobiti dužinu kose kakvu ste oduvijek željeli imati.

.