Novo Vijesti

Kao PINKI JE zaludeo žene u “Ranama” – Dušan pronađen MRTAV! – Reči njegove majke kidaju srce na komade: “Kako da ga POMILUJEM kad više nije tu?”

Na ovim prostorima postoji nekoliko kultnih filmova koji su nastali nakon raspada bivše države koja je imala jaku kinematografiju i čiji filmovi su i danas najgledaniji. Jedan od ovih koji je nastao nakon devedesetih godina je i film Rane koji je pogledao skoro svaki stanovnik regije a posebno je svima bio drag lik Pinkija kojeg je glumio Dušan Pekić.

Nakon ovog filam on je pao u zaborav a javnost uglavnom ni ne zna da je Dušan doživio tragičan kraj. Dušan je preminuo u kasarni u kojoj je služio vojni rok u svojoj 19-oj godini života. To se desilo prije 21 godinu u kasarni u Kraljevu a nakon izvršene obdukcije je kao razlog smrti navedeno da je smrt nastupila gušenjem usljed udisanja sadržaja želuca.

Njegova majka Milunka Tašić je jednom prilikom za medije ispričala kako se nosi sa svojim bolom zbog gubitka sina ali je otkruila i neke nepoznate detalje o njemu. Rekla je kako je Dušan bio omiljen u svom društvu i da su djevojke ludile za njim ali je sa svojom Jelenom bio zaljubljen i sretan. Oboje su bili puni života i jako slični a on je namjeravao da poslije odsluženja vojnog roka upiše glumu i već je bio počeo da se sprema za prijemni ispit.

Dušanova majka kaže da je bio jako milostiva osoba koja je bila spremna da sa drugima podijeli sve što ima i da je vrlo često dovodio prijatelje da prespavaju kod njih. Neutješna majka je rekla da joj je trebalo dugo vremena i jako puno snage da pogleda film Rane i nakon toga je danima bila sama zatvorena u kući i nije željela nikoga da vidi. Gledala je film i mislila kako je to on ali ipak i nije jer ne može da ga pomiluje i poljubi.