Zanimljivosti

KAKO CARINICI UVEK NAMIRIŠU SUMNJIVOG PUTNIKA?! Ovo je njihov TRIK, a samo jedna metoda MOŽE DA OTKRIJE SVE ŠTO NEKO KRIJE…

Decembar mesec je definitivno mesec kada se na balkan slevaju reke gastrabajtera koji dolaze svojim porodicama u svoje zemlje da bi proslavili novogodišnje i božićne praznike. Zato su ovih dana sliike sa graničnih prelaza definitivno u gro planu jer su kolone kilometrima daleko a ugostitelji i privatnici zadovoljno trljaju ruke.

Jako dobro se zna da “stranci” sa sobom donose poklone ali i novce koje će da troše diljem Balkanskih zemalja. Međutim nije za sve zemlje isto da li mogu preneti u kešu neka sredstva preko granice ali ipak imamo i tih slučajeva kada carinici jednostavno odvoje ljude koji su u kesama sa sobom poneli novac. Međutim nije samo novac uu pitanju imamo i dosta drugih stvari poput droge i drugih stvari koje se pokušavaju ubaciti preko granice.

Granična policija je zato jako puno napredovala pa tako osim pasa koji služe za pretragu auta koja su sumknjiva za drogu imaju i druge opcije a svi se mi pitamo kako carinik može da skućži ko je sumnjiv a ko nije? Baš na to pitanje vam danas donosimo odgovor. Ljudi se tako danas služe svim i svačim pa tako je garderoba na jednom aerodromu bila pokvašena sa tečnim kokainom. Olivera Radovanović iz uprave carina kaže da postoji indikator rizika a nedavno su na aerodromu imali jako poseban slučaaj.

Iako nije imao ništa za prijaviti putnik je bio iz Ekvadora sa papirima Severne makedonije a inače je albanac. Kako je izjavila imaju jako dobre skenere i odmah su ga odvojili a kada su otvorili kofer osetili su odmah taj neugodni miris na kiselinu koji je bio po celoj odeći. Odmah je predat policijskoj uupravi grada Beograda.