Novo Vijesti

KADA JE MARKO OTKOPAO GROB SVOG OCA, PRONAŠAO JE ZASTRAŠUJUĆU STVAR: MISTERIJA KOJU NIKO NE MŽE DA REŠI, čovek ne može sebi da dođe od šoka.. (FOTO)

Od kada je počela pandemija korona virusa imali smo mnogo slučajeva zamijena tijela preminulih u cijelom svijetu a do koji je dolazili zbog greški koje su napravili radnici u bolničkim mrtvačnicama ili pogrebnim preduzećima. Iako je ustaljena praksa da preminulu osobu prije sahrane identificira neko od bliže porodice, zbog zaraze je to ukinuto i svi preminuli od kovida su stavljani u metalne sanduke koji su bili zatvoreni i niko nije mogao da ih vidi.

Tako smo i u Srbiji imali par slučajeva kada je rodbina dobila potpuno nepoznate preminule osobe umjesto svojih najbližih da ih sahrani ali bi se na kraju ipak te greške ispravile. Da su se ovakve stvari dešavale i ranije govori nam i slučaj koji se desio u Dvoru na Uni u Bosni i Hercegovini a kada je Marko Dujmović odlučio da tijelo svog preminulog oca ekshumira i prebaci u zajedničku grobnicu koja je napravljena poslije njegove smrti.

Međutim kada je grob iskopan u njemu je ležalo tijelo nepoznatog muškarca koji prema Markovim riječima ima preko 100 kilograma dok je njegov otac pred smrt težio jedva 50. Druga stvar koja je jako sumnjiva je da je tijelo nepoznatog muškarca zamotano u plastičnu foliju dok je njegov otac sahranjen u mrtvačkom sanduku kako to običaji i nalažu.

Njegova potraga za istinom i tijelom njegovog oca traje već deset godina ali niko ne zna šta se desilo što Marka jako frustrira jer bi želio da njegov otac napokon nađe svoj spokoj i mir. Da li ste i vi čuli za neki sličan slučaj i šta mislite o svemu ovome?