Samo zato što su žene, tada moraju živjeti na nekim poljima ili čak u kolibama.

Zaista je nevjerovatno i to je jedna vrsta neobične tradicije koja traje već nekoliko stoljeća, a nikad se nije završila. U nastavku vam donosimo više o ženama iz Nepala.

Danas je to razdoblje u kojem žene imaju menstruaciju sasvim normalno i svi to poštuju, a oko toga se ništa ne može učiniti. Međutim, to svi ne shvaćaju tako lako je žena po imenu Ishwari Joshi navikla na sve to i rekla je da je s 15 godina imala to razdoblje prvi put u životu njen život se tada potpuno promijenio.

Zato se tako mlada morala nakratko iseliti iz kuće, ili bolje rečeno, sve dok to nije završilo. Zbog toga je tada spavala u kolibama ili poljima. Taj se običaj zapravo zove Chauppadi, a nasljeđuje se od majke ili bake, a to kod nas u našem mjestu nazivaju izrazom menstruacija.

Barem moraju ostati tamo devet dana, a u to vrijeme postoji selo u blizini njenog mjesta. S njom se vrlo loše ponašaju, čak joj ne daju da dira kravu, koja je kod njih u statusu svete životinje.

Vjeruje se da ako dodirne kravu onda neće dati mlijeko. Nakon četiri dana menstruacije, tada se mora okupati u hladnoj vodi, a četiri dana nakon toga ponovno se mora okupati, ali sada kravljim urinom, dok tek sutradan može otići kući. Pogledajte sada u videu koliko im je tamo teško.

Preporučujemo
Loading..