Savjeti

KAD JE PRAVIO STEPENIK, svi su ga ismevali, a sad su postale novi HIT: Svi ga zovu, hoće iste TAKVE! (FOTO)

Na reklamama na tv ili na društvenim mrežama veoma često su naslovi “Sam svoj majstor” ili “Uradi sam” pa onda razni savjeti kako čovjek nešto može da uradi ili napravi sam, bez pomoći majstora.

A nisu rijetki ni video zapisi o bilo kakvom kvaru odnosno popravci koju, navodno, možete uraditi sami ako slijedite upute sa videa.

A možemo svjedočiti i razim video zapisima koje su pojedinci stavljali o sebi dok popravljaju nešto ili prave sami, a nisu profesionalni majstori. Tu se može naći onih uspješnih i onih manje uspješnih, ovi drugi budu i najpopularniji, jer svi se vole smijati tuđem neuspjehu.

A svi smo barem jednom u životu trebali dobrog majstora za vodoinstalacije, ili za krečenje, ili stolara…a dobrog majstora je veoma teško naći . Danas se svako naziva majstorom, priučen i bez previse iskustva pa od takvih stručnjaka najčešće jedino što imamo kvalitetno je glavobolja.

Zato se neki odluče da budu sami svoj majstor. Jedan majstor se odlučio da, kada je već završio svoju kuću iz snova, ostaje još da uradi i ulazne stepenice po svojim zamislima.

Kada je svoje idejno rješenje pokazao svojim ukućanima svi su zgroženi,  naročito supruga koja je napravila pravu scenu od toga.

Ali tvrdoglavi majstor je nastavio dalje svoju putešestviju-tražio je potvrdu svoje ideje kod prijatelja, stručnih i manje stručnih i svi su oni svom prijatelju jasno stavili do znanja da to neće ići, da je suluda ideja. Niko nije imao povjerenja u njegovu ideju. Samo je on i dalje bio ubijeđen da će to sve funkcionisati. I kao da je još dodatno htio svima da dokaže i pokaže bacio se na posao.

Za izradu svojih stepenica iz snova trebalo mu je nekoliko dana, kada je odradio i završne radove niko nije mogao vjerovati kako su dobro ispale. Sada su i najveći nevjernici pokazuju interese i želje za ovakvim stepenicama ispred svoga doma.