Zanimljivosti

Kad ga je majka rodila 82, bila je sretna što je KRUPAN I ZDRAV: Pogledajte kako izgleda danas, DA LI JE MOGUĆE(VIDEO)

Kada se žene nalaze u drugom stanju, sve misli i pažnja se usmjere na pravilno odvijanje trudnoće, na predstojeći porod, na pripreme dječije sobe i odjeće. A sve vrijeme je naravno, glavna želja i misao da se dijete rodi živo i zdravo.

Međutim, nekad se desi da se ne iznese trudnoća do kraja nego se dijete rodi prije vremena pa bebe imaju manju težinu. Obično se onda bebe smiještaju u inkubatore gdje provedu jedno odeređeno vrijeme dok ne dobiju malo na kilaži i dok se pluća ne osposobe za samostalan rad.

Sa druge strane, postoje i slučajevi kada se bebe rode sa velikom kilažom pa ih obično nazovu i bebama gigantima. Bez obzira na to što su tako veliki i teški, njihovo zdravlje i život, baš zbog te prekomjerne težine, može biti u opasnosti. Nerijetko se kod ovih beba razvijaju komplikacije, ljekari se svesrdno bore za živote beba i omoguće im da izrastu i odrastu.

Tako se desio jedan slučaj u Ukrajini, s početka osamdesetih godinama prošlog vijeka.

Svjetlana je rodila sina 1982. godine koji je imao previše kilograma a pored težine su doktori konstatovali da ima i bolest mozga pod nazivom gigantiza.

Majka kao svaka majka se nikad ne predaje pa je zato, kada je dječak imao samo 6 mjeseci organizovala svoj put u Sjedinjene Američke Države . Ona je se raspitivala i došla do informacije da se tamo može uraditi operacija i da se može pomoći njenom sinu. Beba je tada imala već 13 kilograma.

U Americi je beba operisana i to uspješno i njih dvoje su ostali da žive u Americi. Igor je odrastao i zbog svoje visine je bio često angažovan za snimanje reklama a ponekad je dobio i neku ulogu u nekom filmu. Igor je vodio sasvim normalan život i završio je i srednju školu i koledž.

Kako je i rođen kao krupna beba tako je i rastao i izrastao u 230 cm visokog čovjeka  i nosi titulu najvišeg čovjeka u rodnoj Ukrajini ali i u Americi.

Naša publika ga je mogla vidjeti na Eurosongu 2013. godine kada je nastupajući sa Zlatom Ognevich, na sceni nosio Zlatu na bini kao da je mala beba.